www.logerenbijbelgeninfrankrijk.com

www.logerenbijbelgeninfrankrijk.com

                     Nieuws/informatie uit (Zuid) Frankrijk & Catalonië                     www.sud66.com

nieuwe versie verwerkt met wordpress vanaf 7 juni 2015 !

http://www.sud66.com/about/blog/ of http://blogfrankrijk.tk

Onromantisch einde van liefdesslotjes in Parijs: allemaal de vuilbak in

Verliefde toeristen die Parijs bezoeken zullen het niet graag horen, maar het stadsbestuur heeft nu echt een streep getrokken onder het romantische 'liefdesslotjesverhaal' aan de Pont des Arts. De vele slotjes zijn vandaag zelfs op erg onromantische wijze verwijderd: ze werden in grote vuilniscontainers gekieperd.

Parijs verwijdert de liefdesslotjes om veiligheidsredenen. Er hangen 700.000 slotjes, en die wegen samen zoveel als 20 olifanten. De vrees is dan ook groot dat de brug het gaat begeven onder al dat gewicht. 

Talloze koppels zien nu het symbool voor hun eeuwige liefde verbroken.

Een job als een ander: de vrouw die full-time zeemeermin is

Voor vele jonge meisjes is het een droom, voor de 25-jarige Claire dagelijkse realiteit: zij is professioneel zeemeermin. Ze noemt zichzelf 'Claire la Sirène' en zwemt shows of poseert op themafeestjes in haar zelfgemaakte vinnen. Het is bovendien populairder dan je denkt: afgelopen zaterdag opende in Frankrijk de eerste zeemeerminschool.

 

 

De school leidt de vrouwen (én mannen) op tot professionele zeemeerminnen. Lessen in onder andere ademhalingstechnieken komen aan bod, want als meermin moet je uiteraard lang onder water kunnen blijven. Daarnaast wordt er ook de juiste techniek aangeleerd om te zwemmen met de loodzware staart. Claire bevestigt dat haar beroep vaak onderschat wordt. "Zeemeermin zijn is zoveel moeilijker dan veel mensen denken. Je moet rondzwemmen met zo'n 20 kilo aan je benen en je ogen de hele tijd wijd open houden in het zoute water", vertelt ze aan Vice magazine. Het is dus niet voor iedereen weggelegd. 

Haar inspiratie haalde de Franse Claire van Hanna Fraser, een Amerikaanse vrouw die zichzelf 'oceaanactiviste' noemt. Zij werd bekend door shows te organiseren waarin ze, verkleed als meermin, tussen haaien zwemt. In Frankrijk bestond het beroep nog niet, dus nam Claire het heft in eigen handen. De kostuums die ze vond waren enkel verkrijgbaar in kindermaatjes, dus besloot ze haar pak zelf te vervaardigen. Gemakkelijk is dat niet, en er hangt ook een prijskaartje aan vast: 1500 euro voor een goede staart.

Intensief
Niet lang nadien werd Claire gecontacteerd door een Frans aquarium. Daar maakt ze nu vast onderdeel uit van een show. Ze voert choreografieën en kunstjes uit in het water. "Het is nogal arbeidsintensief", zegt ze. "Er zijn twee mensen nodig om me aan te kleden en dicht te ritsen. Een andere collega legt me dan in het zwembad."

Themafeestjes
Naast zwemshows wordt Claire ook ingehuurd voor themafeestjes. Uren zit ze dan opgesteld in haar gewaad aan het water. "Het gekste feest waar ik ooit ben geweest was in Griekenland. Een of andere miljardair gaf een verjaardagsfeest voor zijn dochter. Ik moest op het strand zitten om de hele dag te zwaaien naar de boten die aan kwamen meren", vertelt ze.

 

 

Roken in Franse speeltuinen wordt strafbaar

Ouders die buiten een sigaret opsteken terwijl hun kinderen in een speeltuin spelen, dat is in Frankrijk binnenkort verboden. De Franse minister van Volksgezondheid, Marisol Touraine, kondigde vandaag aan dat roken in speeltuinen vanaf volgende maand strafbaar is. De maatregel moet vooral de gezondheid van de kinderen ten goede komen.

"Vanaf deze zomer, als kinderen vaak naar buiten gaan om in de stadsparken te spelen, mag men niet meer roken in speeltuinen. Dat is ook een manier om rekening met hen te houden, hen te laten wennen om te leven in een omgeving zonder tabak.'' Eerder verbood Frankrijk al in de auto te roken als daar ook kinderen onder twaalf jaar in zitten. 

Roken is nog altijd wijdverbreid in Frankrijk, waar 32 procent van de bevolking rookt. Het Europese gemiddelde is 26 procent.

43% van Fransen doucht niet elke dag

Meer dan vier op tien Fransen vinden het niet nodig elke dag te douchen, zo blijkt uit een rondvraag.

Om de twee dagen douchen volstaat voor 24 procent van de Fransozen, 11 procent gaat slechts om de drie dagen onder de douche. 

De Fransen staan gemiddeld negen minuten onder de douche. Het zijn de jongeren die het langst douchen: slechts 40 procent onder hen staat minder dan tien minuten onder de douche. 

Virginia Mallet, ceo van dienstenbedrijf Initial, in Le Figaro: "In Frankrijk hebben we het nog altijd moeilijk om toe te geven dat een slechte hygiëne een belangrijke oorzaak kan zijn van ziektes. In sommige landen is het een automatisme om je handen te wassen na een toiletbezoek, in Frankrijk wordt dat nog onderschat".

www.sud66.com

nu met wordpress :)

www.sud66.com : vakantie in zuid frankrijk, chambres dhotes en gites

Nederlanders op vakantie ergeren zich vooral aan Franse taalbarrière

De gemiddelde Nederlandse vakantieganger gaat met de auto op vakantie in Frankrijk, Duitsland, Spanje of eigen land. Onderweg wordt er vooral geklaagd over files en op de plaats van bestemming over taalbarrières en het weer. Dat blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.151 Nederlandse consumenten.

 

Niet iedere vakantie loopt van een leien dakje. Ruim twee op de vijf vakantiegangers heeft zijn vakantie wel eens in het water zien vallen. Een tegenvallende accomodatie of slecht weer zijn de grootste oorzaken.  Daarnaast zorgt ruzie of irritatie met het reisgezelschap (17 procent) en ziekte op vakantie (12 procent) voor vakanties die in het water vallen. Ondanks dat een mislukte vakantie altijd op de loer ligt, is de helft van de Nederlandse consumenten de afgelopen vijf jaar elk jaar met zomervakantie geweest. 

Slechts 13 procent heeft de afgelopen vijf jaar geen enkele keer de koffers gepakt rondom de zomer. De belangrijkste redenen om vakantie te laten schieten zijn geld- of tijdgebrek en persoonlijke omstandigheden, zoals ziekte. Slechts een enkeling heeft gewoonweg geen behoefte of zin om op vakantie te gaan. 

Met de auto
De helft van de vakantiegangers gaat met de auto op reis. Voor 60 procent van deze vakantiegangers is er tijdens de reis sprake van frustratie. De grootste frustraties zijn drukte of files (28 procent), rijgedrag van andere weggebruikers (21 procent) en wegwerkzaamheden (17 procent). Gelukkig is er onderling weinig frustratie. Slechts 13 procent heeft onderweg onenigheid binnen het reisgezelschap. In vier op de tien gevallen zijn de kinderen op de achterbank hiervan de oorzaak. 

Grote ergernissen
Naast Nederland zijn de populairste vakantielanden Frankrijk, Spanje en Duitsland. Vakantie in deze landen heeft ook zijn mindere kanten. De grootste ergernis in Frankrijk is de taalbarrière (28 procent). Frans vindt men een lastige taal en Fransen kunnen of willen geen Engels spreken. Daarnaast hekelen vakantiegangers in Frankrijk de mentaliteit van de Fransen (tien procent). Over Spanje klagen Nederlanders over de afstand (acht procent), de taal (zeven procent), de mentaliteit (vijf procent) en de hitte (vier procent). Het weer is voor vakantie in Nederland (59 procent) en Duitsland (tien procent) een ergernis. Daarnaast vindt de vakantieganger Nederland duur (acht procent) en druk (zeven procent).

Partij van Sarkozy mag 'Les Républicains' heten

De belangrijkste oppositiepartij in Frankrijk, de rechtse UMP (Union pour un Mouvement Populaire), mag zich omdopen tot 'Les Républicains'. Dat heeft het Franse gerecht vandaag beslist.

De nieuwe naam is een idee van ex-president Nicolas Sarkozy, die met de naamswijziging hoopt zijn imago te "hernieuwen" in het vooruitzicht van de presidentsverkiezingen van 2017. Tegen de geplande naamswijziging was klacht ingediend door vier verenigingen en linkse partijen en 143 individuele personen. Zij vinden dat een politieke partij zich niet in de vlag van een nationaal erkend sentiment, de fierheid over het politieke systeem van een Republiek, mag hullen.

De rechtbank in Parijs verwierp de bezwaren van de klagers, al sprak zij zich niet uit over de grond van de zaak. De klagers overwegen in beroep te gaan.

Herstichtingscongres
Voorlopig mogen 'De Republikeinen' wel boven de doopvont gehouden worden. De enige hindernis daartoe is intern: donderdag en vrijdag mogen de UMP-militanten elektronisch hun stem over de wijziging uitbrengen. Dat besluit wordt dan zaterdag in de praktijk omgezet, tijdens een "herstichtingscongres" van de herdoopte UMP. 

Sinds zijn terugkeer op de politieke bühne is Sarkozy er alles aan gelegen, de weg terug naar het Elysée te plaveien. Aangezien de conurrent, de socialistische PS van president Francois Hollande, vooral uitblinkt met het zichzelf in de voet te schieten, kan de echtgenoot van Carla Bruni momenteel prioriteit geven aan het opkuisen van de ruzies binnen de eigen UMP en aan het afwikkelen van de juridische zaken waarin de partij verwikkeld is. De nieuwe partijnaam maakt deel uit van deze strategie.

Eiffeltoren gesloten uit protest tegen zakkenrollers

De Eiffeltoren in vanmorgen gesloten uit protest tegen de vele zakkenrollers rond het monument. Een meerderheid van de driehonderd werknemers stelt in een verklaring dat steeds meer zakkenrollers personeel en bezoekers lastig vallen en dat ze steeds agressiever worden en bedreigingen uiten.

De werknemers eisen dat de leiding snel doelmatige maatregelen neemt om het personeel en de toeristen te beschermen. De exploitant van het wereldberoemde bouwwerk van Gustave Eiffel (1832-1923), de SETE (Vereniging voor Exploitatie van de Eiffeltoren), betreurt de actie. Het is onduidelijk wanneer de toren weer wordt geopend voor het publiek. De krant Le Parisien stelde dat de toren op zijn minst tot vanavond dicht is. Normaal gesproken is de Eiffeltoren 365 dagen per jaar open. 

De politie in Parijs heeft al plannen klaarliggen voor een betere bescherming van toeristen in de komende zomer. Er worden bijna 26.000 agenten ingezet om de activiteiten van dieven en overvallers te beperken, vooral op toeristische plekken zoals de Champs-Elysées, bij het Louvremusuem, de Eiffeltoren en de drukste winkelstraten. 

De extra inspanningen tegen de criminaliteit in de zomer werden gisteren door de politiechef Bernard Boucault aangekondigd. Ze vloeien mede voort uit een staking in 2013. Toen legde het personeel van het Louvre woedend het werk neer naar aanleiding van de criminaliteit. Volgens de statistieken van de autoriteiten is die aanzienlijk afgenomen in de Franse hoofdstad gedurende 2014.

Frankrijk verplicht supermarkten overschotten uit te delen

Franse supermarkten mogen niet langer voedsel weggooien of vernietigen. Ze worden verplicht om overschotten weg te schenken of als diervoeder te gebruiken.

Het Franse parlement heeft gisteren een wet aangenomen die supermarkten verbiedt om onverkocht voedsel te vernietigen. Ze moeten de producten voortaan wegschenken aan hulporganisaties of er een ander doel voor vinden, zoals gebruik in diervoeder.

De wet verbiedt ook dat supermarkten moedwillig producten vernielen zodat ze niet meer gegeten kunnen worden. Politici noemen het "schandalig" dat supermarkten bijvoorbeeld bleekwater over voedsel gieten om consumptie onmogelijk te maken.

Grote winkels worden zelfs verplicht om binnen het jaar een formeel contract af te sluiten met hulporganisaties. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 75.000 euro.

De maatregel kadert in een bredere campagne van de Franse overheid om de voedselverspilling terug te dringen tegen 2025. Er komt ook een voorlichtingscampagne in scholen en bedrijven

Vlaanderen minder ambitieus

De Franse plannen zijn ambitieuzer dan de Vlaamse, die vorige maand nog werden voorgesteld door ministers Joke Schauvliege (CD&V) en Liesbeth Homans (N-VA). Samen met de sector schuift de Vlaamse regering de langetermijndoelstelling naar voren om de voedselverliezen tegen 2025 met 30 procent te verminderen.

Ook de aanpak verschilt. Vlaanderen pakt uit met negen actieprogramma's en 57 acties, om bedrijven te "sensibiliseren, inspireren en engageren om actie te ondernemen". Het schenken van voedseloverschotten wordt niet verplicht maar gepromoot, onder meer door drempels weg te werken.

Wandelaar voor ogen van zijn vrouw gedood door stier

Een wandelaar is voor de ogen van zijn vrouw omgekomen in Frankrijk. Het paar was op wandel toen het plots ingesloten raakte in een groep runderen. Een stier viel even later de Fransman aan en sleurde hem door de wei. De 59-jarige werd nog met een helikopter naar het ziekenhuis gevlogen maar bij aankomst konden de dokters enkel nog zijn dood vaststellen.

Het stel was op wandel in het nationaal park van Ecrins in de buurt van het dorpje Réallon toen ze plots oog in oog kwamen te staan met een vijftiental runderen. De stier greep de Fransman eerst bij de heup en sleurde hem een twintigtal meter mee. De onfortuinlijke wandelaar raakte daarbij ook gewond aan het hoofd. 

Zijn vrouw keek in shock machteloos toe maar slaagde er toch nog in om de hulpdiensten te verwittigen. Kort daarna werd haar man met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht maar de hulp kwam te laat. De politie van Briancon heeft een onderzoek geopend naar het tragische incident.

Ook Frankrijk verzet zich tegen Europese vluchtelingenquota

Frankrijk is tegen een Europees quotasysteem voor de spreiding van vluchtelingen, zoals voorgesteld door de Europese Commissie. Dat heeft premier Manuel Valls zaterdag gezegd. Eerder had ook al de nieuwe Britse regering meegedeeld niet te willen weten van een Europees quotasysteem.

‘Dit strookt niet met de Franse voorstellen’, aldus Valls. ‘Asiel is een recht. Daarom mag het geen onderwerp uitmaken van quota: men is asielzoeker of niet’, zo zei Valls nog.

De Europese Commissie presenteert eind deze maand een voorstel, waarin sprake zou zijn van een tijdelijk verdeelmechanisme voor vluchtelingen.

Op basis van deze verdeelsleutel zal België bijvoorbeeld verplicht zijn 2,91 procent van het aantal herverdeelde asielzoekers op te vangen. Groot-Brittannië, Ierland en Denemarken doen niet mee aan dit verdeelmechanisme.

de 40 strafste toeristenvallen en hoe je ze kan vermijden

Iedereen is ooit wel al eens het slachtoffer geweest van een toeristenval. Of het nu een zakkenroller, een opdringerige verkoper of een louche taxichauffeur was, je houdt hoe dan ook een wrang souvenir, en vooral een lege portefeuille, over aan je reis. Wij willen vermijden dat je in de toekomst nog wordt opgelicht en daarom zetten wij 40 toeristenvallen op een rijtje, zodat je bedriegers te snel af bent.

Op straat

Axel Daeseleire waarschuwde ons al voor bedriegers die je met sluwe trucs op straat geld aftroggelen. Vooral in Europese grootsteden als Parijs, Rome en Madrid ben je beter extra op je hoede op straat.

1. De armband

Iemand benadert je en probeert een armband rond je pols te weven. Eens het 'sieraad' klaar is, moet je ervoor betalen. Soms dient de truc met de armband ook als afleidingsmanoeuvre en graaien zakkenrollers ondertussen geld uit je zakken.

Waar?
Parijs, Rome, Barcelona, Caïro

2. De roos

Een man benadert jou en je partner met een grote bos rode rozen. Hij duwt er eentje in je hand en vraagt er dan een belachelijke som geld voor. Als je weigert, speelt hij in op je relatie en zal hij je bijna doen geloven dat je een slechte partner  bent.

Waar?
Rome, Parijs, Barcelona

3. De ring

Een vrouw laat een ring vallen voor je voeten. Ze vraagt de ring van jou is en inspecteert de ring vervolgens grondig. Ze zal je vertellen dat de ring van goud is en ze zal hem aan je willen verpatsen voor een zo hoog mogelijke prijs.

Waar?
Parijs

4. De baby

Een vrouw komt op je afgestapt en gooit een baby in je armen (meestal een pop). Terwijl jij verrast met de baby in je armen staat, probeert een zakkenroller je zakken te legen.

Waar?
Rome

5. De spelletjes

Een man speelt op een straathoek een 'raad waar het balletje zit'-spel. Kompanen van de man die zich voordoen als toeristen, spelen het spel mee en winnen mooie bedragen. Wanneer jij je kans waagt, verlies je gegarandeerd. Bovendien proberen de handlangers je zakken te rollen terwijl je aandachtig het spel volgt.

Waar?                   
Parijs, Londen

6. De portefeuille

Je vindt een lege portefeuille op het voetpad. Omdat het lijkt alsof de portefeuille werd gestolen en achtergelaten, check je of je eigen portefeuille nog in je zak zit. Ondertussen slaat iemand je echter gade en dus weet hij exact waar je portefeuille zit. Iets verder zal hij je portefeuille proberen te stelen.

Waar?
Rome, Oekraïne

7. De vlek

Iemand morst 'per ongeluk' ketchup of een andere substantie op je jas. Terwijl hij je jas probeert schoon te wrijven, zal hij alle zakken proberen leeg te roven.

Waar?
Buenos Aires, Rio De Janeiro

8. De schoenenpoetser

Iemand laat 'per ongeluk' zijn schoenborstel voor je voeten vallen. Wanneer je de borstel voor hem opraapt, bedankt hij je met een grondige poetsbeurt. Dat bedankje is echter niet gratis, de schoenenpoetser zal willen dat je betaalt voor zijn service.

Waar?
Istanboel

9. De vrouw met rozemarijn

Een oude vrouw biedt je rozemarijn aan als teken van vriendschap. Ze voorspelt vervolgens je toekomst, maar vraagt daarna ook geld voor haar service. En opgepast: wanneer je weigert te betalen, spreekt ze een vloek uit over jou en je familie.

Waar?
Madrid, New Delhi

10. De fotograaf

Wanneer je foto's aan het nemen bent (en vooral wanneer je je geliefde apart fotografeert) zal een vriendelijke man aanbieden om een foto van jullie samen te nemen. In het beste geval vraagt hij er geld voor, in het slechtste geval is hij er met je fototoestel vandoor.

Waar?
Europa

11. De artiest

Een vriendelijke en enthousiaste man klampt je aan en stop een CD in je handen. Hij vertelt je dat je hem een groot plezier zou doen, mocht je zijn muziek afspelen in je thuisland. Hij zal je echter geld vragen voor zijn CD en je intimideren tot je betaalt.

Waar?
New York

12. De drugsdeal

Taxichauffeurs of tuk-tukchauffeurs bieden je drugs aan terwijl je op weg bent naar een feestje. 'Toevallig' passeren er op dat moment 'agenten' die je beboeten om een celstraf te vermijden.

Waar?
Koh Phangan

Onderweg

Als reiziger in een onbekend land ben je een gemakkelijke prooi voor dieven. Met deze vallen in het achterhoofd ben je gewapend tegen mogelijke bedriegers.

13. De dure taxichauffeur

Sommige taxichauffeurs maken misbruik van je gebrek aan kennis over de regio. Ze nemen extra lange routes en nemen je mee op wegen met veel verkeer. Soms is hun meter ook aangepast, zodat de prijs snel de hoogte inschiet.

Waar?
Overal

14. De goedkope bus

Als iemand je een spotgoedkope rit met een nachtbus van de ene stad naar de andere aanbiedt, wees dan op je hoede. Vaak steelt het personeel waardevolle spullen uit je bagage in de bagageruimte.

Waar?
Bangkok

15. De wisseltruc

Taxichauffeurs, obers, winkelbedienden... laten 'per ongeluk' je geld vallen en rapen vervolgens gelijkaardig geld met minder waarde op.

Waar?
Azië

16. De platte band

Huurauto's vallen in sommige landen snel op, waardoor je een gemakkelijke prooi bent voor locals die opzettelijk je band platsteken om je vervolgens te helpen. Terwijl de vriendelijke man of vrouw je wiel vervangt, rooft een handlanger waardevolle spullen uit je auto.

Waar?
San José

17. De treinzakkenroller

Een drukke treinwagon of metrostel is de perfecte habitat voor een zakkenroller. Terwijl je op elkaar geperst staat, stelen pickpockets snel geld uit je zakken.

Waar?
Europa

18. De snelle taxichauffeur

Wanneer een taxichauffeur heel haastig je bagage uitlaadt om vervolgens vliegensvlug weer te vertrekken, heeft hij mogelijk een weinig opvallende tas 'per ongeluk' in zijn taxi laten liggen. Wees dus op je hoede voor snelle chauffeurs.

Waar?
Las Vegas

Winkels en diensten

Winkelbedienden of valse autoriteiten maken soms misbruik van je vertrouwen. Wij maken je wegwijs in enkele vaak voorkomende toeristenvallen.

19. De telefonerende kassier

Een kassier is aan het bellen terwijl hij of zij je producten afrekent, maar eigenlijk neemt hij of zij stiekem een foto van je kredietkaart om zo je gegevens te kunnen bemachtigen, waarmee je kredietkaart kan worden gekopieerd.

Waar?                                 
Barcelona

20. De trage teller

Een kassier telt aan een tergend traag tempo je wisselgeld en neemt soms lange pauzes of begint gewoon opnieuw te tellen. De kassier hoopt zo dat je je geduld verliest en het wisselgeld gewoon aanneemt zonder te tellen. Ondertussen heb je te weinig geld teruggekregen. Geduld is dus een schone deugd.

Waar?
Europa

21. De deal van je leven

Een tuk-tukchauffeur vertelt je dat je bestemming gesloten is en hij brengt je ergens anders naartoe. Daar ontmoet je een vriendelijke man die juwelen, diamanten of tapijten koopt uit een lokale winkel en ze zogezegd voor veel geld doorverkoopt in een ander land. Hij vertelt je dat ook jij de producten voor een veel hogere prijs kan verkopen in je thuisland.

Waar?
Bangkok, New Delhi

22. De louche dokter

Een 'dokter' biedt je valse documenten aan waarmee je geld kan slaan uit een verzekeringsclaim. Verzekeringsbedrijven zijn op de hoogte van die truc en vallen er dus niet voor.

Waar?
New Delhi

23. De valse politieagent

Een 'politieagent' vertelt je dat er vals geld in omloop is en vraagt je om jouw geld te tonen. Je zal merken dat er op miraculeuze wijze geld uit je portefeuille is verdwenen. Soms vraagt de agent je ook om je paspoort visum te tonen. Aangezien er een of ander probleem is met je visum, geeft de agent je een boete.

Waar?
Boekarest, Mexico City, Bogota, Bangkok

24. Het valse ticket

Wanneer je in de rij staat voor een of ander evenement, benadert een vals lid van de organisatie je die je een duurder ticket aanbiedt waarmee je de rij kan overslaan. Met dat ticket word je echter nooit toegelaten.

Waar?
Parijs, Londen

Locals en kinderen

Terwijl de meeste vriendelijke locals helemaal geen slechte bedoelingen hebben, zitten er soms wel rotte appels tussen. Met de kennis die je nu hebt, haal je ze er zo vantussen!

25. De overdreven hulpvaardige local

Een heel hulpvaardige man die soms je taal spreekt, helpt je aan de bankautomaat of de ticketautomaat. Ondertussen probeert hij je pincode te bemachtigen om ze later uit je zakken te stelen. Soms probeert hij er ook met je geld vandoor te gaan dat je net uit de muur hebt gehaald.

Waar?
Europa

26. De kaartenverkoper

Je wordt aangeklampt door een kaartenverkoper die een stratenplan in je gezicht duwt. Terwijl jij de kaart uit je gezicht probeert te halen, steelt een zakkenroller zoveel mogelijk uit je zakken.

Waar?
Europa

27. De bedelaar

Terwijl jij een bedelaar wat geld toestopt, houden sommige zakkenrollers je in de gaten om te kijken waar je je portefeuille steekt.

Waar?
Europa

28. De gratis massage

Je ligt op het strand te zonnebaden, wanneer een masseur je benadert. Hij geeft je een gratis massage of je dat nu wil of niet. Na de proefversie biedt de masseur je een betalende massage aan en wanneer je weigert, blijft hij zich zo lang mogelijk opdringen.

Waar?
Barbados, Bahama's

29. De flirt

Een knappe jonge vrouw spreekt een eenzame toerist aan en nodigt hem uit voor een drankje in een leuk cafeetje. Het café zit echter mee in het complot en na de drankjes verlaat de vrouw het etablissement De toerist krijgt vervolgens een gigantische rekening voorgeschoteld.

Waar?
Athene

30. De waarschuwing

Hulpvaardige locals waarschuwen je voor zakkenrollers. Terwijl jij checkt of je portefeuille nog op zijn plaats zit, slaan ze je van dichtbij gade. Om dezelfde reden hangen de zakkenrollers ook affiches op die waarschuwen voor het gevaar van pickpockets. Oh ironie!

Waar?
Europa

31. De kapotte camera

Een groepje vrienden vraagt je om een foto van hen te nemen. De camera werkt echter niet en wanneer je het toestel wil teruggeven, laten ze het vallen. Ze zullen de schuld op jou steken en eisen dat je de schade terugbetaalt. In het geharrewar proberen ze soms ook je zakken te rollen.

Waar?
Overal

32. De studente

Een onschuldige studente vraagt je of ze haar Engels mag oefenen met jou. Snel schudt ze een tragisch verhaal uit haar mouw en vraagt ze om geld. Soms wil ze je bedanken voor je tijd en biedt ze je een drankje aan in een lokaal café. Wanneer de vette rekening komt, is de studente nergens meer te bespeuren.

Waar?
Shanghai, Peking, Xian

33. De gratis pinda's

Een man komt naar je tafel en giet wat pinda's voor je neus. Wanneer je ze aanraakt, zal hij je vragen om de nootjes te betalen.

Waar?
Rio De Janeiro

34. De postkaart

Een kind stop een postkaart en een pen in je handen en vraagt je om een boodschap naar zijn ouders te schrijven. Hij zal je met een triest verhaal proberen te overtuigen om hem wat geld toe te stoppen.

Waar?
Rome

35. De petitie

'Doofstomme' kinderen vragen je een petitie voor doofstomme kinderen te ondertekenen. Terwijl ze vragen om wat geld te doneren aan het goede doel, zullen ze misschien ook proberen om je zakken te rollen.

Waar?
Parijs

36. De kinderen

Een groep kinderen omsingelt je en probeert je krantjes te verkopen. Ze proberen je af te leiden terwijl andere kinderen je zakken rollen.

Waar?
Rome, Milaan, Firenze

Hotel

Zelfs in de veilige omgeving van je hotel, ben je best wat op je hoede, dat bewijzen deze toeristenvallen.

37. Het gesloten hotel

Een taxichauffeur/oplichter vertelt je dat je hotel gesloten is omwille van herstellingswerken. Hij neemt je mee naar een ander, bouwvallig hotel waar je enorm veel betaalt. Sommige van die hotels nemen de naam van een ander hotel over, zodat toeristen denken dat ze in het juiste hotel zijn aangekomen en dat de foto's op het internet misleidend zijn.

Waar?
Europa

38. Het telefoontje

Je krijgt een telefoontje van iemand die zich voordoet als iemand van de receptie. Hij vertelt je dat er een probleem is met je kredietkaart en vraagt je om je gegevens nogmaals door te geven. Meestal krijg je zulke telefoontje in het midden van de nacht, omdat je dan minder snel geneigd bent om naar de receptie te gaan.

Waar?
Overal

39. De hotelinspecteurs

Twee valse hotelinspecteurs kloppen aan om je kamer te inspecteren. Terwijl de ene een gesprek met je aanknoopt, probeert de andere waardevolle spullen uit je kamer te stelen.

Waar?
Barcelona, Madrid

40. Het menu

Je krijgt een vals menu onder je deur geschoven. De bedriegers hopen dat je een bestelling doet. Je eten zal je nooit zien, maar je geld ben je wel kwijt wanneer ze je kredietkaart hebben gekopieerd.

Waar?
Verenigde Staten

Magnifieke samensmelting van foto's toont hoe Parijs is veranderd sinds WOII

voor meer informatie zie : http://golem13.fr/70-ans-liberation-de-paris/

Uber zet helikopters in voor filmfestival Cannes

De deeltaximaatschappij Uber verplaatst zijn werkterrein in de Franse stad Cannes van auto's naar helikopters. De helikopters vliegen morgen tussen het vliegveld van Nice en het filmfestival in Zuid-Frankrijk. Dat melden Franse media.

Voor 160 euro delen filmsterren en andere festivalbezoekers een helikopter met drie anderen, gedurende 7 minuten. Inbegrepen is ook een autorit van het vliegveld naar de helikopterlandplaats en een aansluitend ritje met een limousine naar het centrum van Cannes. Gewoonlijk duurt de hele rit een uur, en tijdens het jaarlijkse filmfestival kan het verkeer flink vastzitten. 

Vorig jaar gooide de komst van Uber het verkeer in Cannes overhoop. Franse taxichauffeurs protesteerden tegen de taxi-app, die hun markt zou verpesten, en blokkeerden met hun taxi's de luchthaven van Nice. De politie in Frankrijk heeft aangegeven extra te gaan controleren op vergunningen van taxichauffeurs. 

Voor de luchtservice werkt Uber samen met twee lokale helikopterbedrijven. Het nieuwe initiatief heeft de naam Ubercopter gekregen.

Blog Stats

  • Total posts(1322)
  • Total comments(0)

Forgot your password?